Frikadeller

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Kom hakket kalv og flæsk op i en skål, og tilsæt salt. Det er vigtigt farsen nu bliver rørt godt igennem inden du tilsætter de øvrige ingredienser. For når farsen er rørt rigtig godt med salt, ja så bindes væsken (mælken) bedre, og frikadellerne bliver mere lækre og saftige. Det er et godt frikadelletip.
  2. Tilsæt æg og løg (finthakket), og fortsæt med at røre videre, inden du nu kommer hvedemel og friskkværnet sort peber ned i farsen. Rør også det godt sammen.
  3. Tilsæt gradvist mælk. Det plejer at passe med målene, men hakket svin og kalv kan trække forskelligt, så vurdér lige selv hvor meget der skal bruges. Farsen skal være nogenlunde smidig - men den må selvfølgelig ikke blive tynd. Husk at farsen samler sig i køleskabet.
  4. Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
  5. Kom rigeligt med smør og olie på en stegepande, og varm op ved jævn varme (cirka 7 på en skala fra 1 til 9).
  6. Tag en spiseske og dyp den i fedtstoffet på panden. Læg frikadellerne på panden, og dryp hver gang skeen i fedtstoffet inden du laver den næste. Så hænger farsen ikke fast. Du kan selv vælge om det skal være små eller store frikadeller.
  7. Steg dem cirka 5-6 minutter på hver side - de er færdige når de har fået en flot og mørk stegeskorpe (her sidder meget af smagen). Bliver de mørke for hurtigt skruer du lidt ned for varmen, men varmen må heller ikke blive for svag.
  8. Læg frikadellerne på noget køkkenrulle inden servering, så noget af stegefedtet absorberes.

Tilbehør

Oprindelse

link