Frikadeller
Ingredienser
- 500 g hakket svin og kalv - med cirka 10 procent fedt
- 10 g salt
- 1 æg
- 1 løg - hakket løg eller 1-2 teskefulde løgpulver
- 3 spsk hvedemel
- friskkværnet peber - friskkværnet
- 2 dl mælk
Fremgangsmåde
- Kom hakket kalv og flæsk op i en skål, og tilsæt salt. Det er vigtigt farsen
nu bliver rørt godt igennem inden du tilsætter de øvrige ingredienser. For
når farsen er rørt rigtig godt med salt, ja så bindes væsken (mælken) bedre,
og frikadellerne bliver mere lækre og saftige. Det er et godt frikadelletip.
- Tilsæt æg og løg (finthakket), og fortsæt med at røre videre, inden du nu
kommer hvedemel og friskkværnet sort peber ned i farsen. Rør også det godt
sammen.
- Tilsæt gradvist mælk. Det plejer at passe med målene, men hakket svin og
kalv kan trække forskelligt, så vurdér lige selv hvor meget der skal bruges.
Farsen skal være nogenlunde smidig - men den må selvfølgelig ikke blive
tynd. Husk at farsen samler sig i køleskabet.
- Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
- Kom rigeligt med smør og olie på en stegepande, og varm op ved jævn varme
(cirka 7 på en skala fra 1 til 9).
- Tag en spiseske og dyp den i fedtstoffet på panden. Læg frikadellerne på
panden, og dryp hver gang skeen i fedtstoffet inden du laver den næste. Så
hænger farsen ikke fast. Du kan selv vælge om det skal være små eller store
frikadeller.
- Steg dem cirka 5-6 minutter på hver side - de er færdige når de har fået en
flot og mørk stegeskorpe (her sidder meget af smagen). Bliver de mørke for
hurtigt skruer du lidt ned for varmen, men varmen må heller ikke blive for
svag.
- Læg frikadellerne på noget køkkenrulle inden servering, så noget af
stegefedtet absorberes.
Tilbehør
Oprindelse
link