Burgerboller

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vand, tilsæt mælk, olie og æg.

  2. Bland grahamsmel, salt og sukker i en skål og rør det sammen med gærblandingen – brug gerne en røremaskine. Ælt dejen i 10 minutter og rør derefter langsomt hvedemelet i og ælt grundigt videre i min. 10 minutter, til dejen er lækker smidig.

  3. Dæk dejen til med et klæde og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

  4. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den nogle gange. Form 8 runde burgerboller og lad dem hæve tildækket på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Pensl dem med æg og drys sesamfrø henover bollerne.

  5. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Tilbehør

Oprindelse

valdemarsro