Risotto
200 g svampe
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
100 g bacon i tern
150 g grødris eller risottoris
1 dl hvidvin
5 dl varm hønse- eller grønsagsbouilon
Peber
Friskhakket persille
Evt. parmesanflager
Rens svampene og steg dem på en pande med olivenolie, og finthakket hvidløg
Løg svitses i olivenolie på en stor pande. Kom bacon på og svits det med. Skru ned til jævn varme og steg til det baconen er næsten sprød, men uden at løgene tager farve.
Tilsæt risene og rist dem med til de er gyldne - ca. 5 min.
Kom hvidvin på og lad den fordampe, mens der røres.
Kom lidt af bouilonen på og spæd gradvist til, mens risene simre ved svag varme i ca. 20 min. Når risene er møre og bouilonen kogt ind er risottoen klar til fyld.
Vend tomater i risottoen. Lad det varme med i ca. 3 min. Smag til med peber.
Server med friskhakket persille og evt. parmesanflager
Godt selskab
Blanding af nedenstående: https://www.louiogbearnaisen.dk/2012/05/risotto-med-forar.html https://www.valdemarsro.dk/risotto-med-svampe/