Lasagne
(4-5 pers)
300-400g lasagne
Kødsauce
- 50g bacon
- 1 løg
- 500g hakket oksekød
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- groftkværnet peber
- 2½ dl vand
- 1 dl tomatpuré
Bechamelsauce
- 15g margarine
- 2½ spsk Safir mel
- 6 dl mælk
- ½ tsk salt, muskat
- 1 pose (50g) parmasanost
Fremgangsmåde
- Baconen skæres i strimler og svitses. Løget hakkes og tilsættes sammen med
kødet. Svitses, til kødet har skiftet farve.
- Krydderier, vand og tomatpure tilsættes, og saucen småkoger ca. 15 min.
bechamelsauce
Margarinen smeltes i en gryde, melet røres i, mælken tilsættes lidt ad gangen
under piskning.
Saucen koges igennem; den skål være så
tynd, at den kan hældes.
Smages til med salt og muskat.
Lasagne, kødsauce og bechamelsauce
kommes lagvis iet ildfast fad.
Begynd og slut med bechamelsauce.
Osten drysses over.
Stilles ovnen ved 200” ca. ½ time.
Oprindelse
Morfor og Morfar