Hokkaidosuppe

Ingredienser

Topping

Fremgangsmåde

Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsboullion i, så det dækker ca. 23 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget – du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.

Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter.

Blend suppen til den er helt glat og cremet.

Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber – jeg foretrækker at vente, da toppingen også har masser af dejlig smag.

Topping Rist græskarkerner i smør og olivenolie under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.

Vend æbletern med honning og citronsaft.

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller græsk yoghurt) og en smule friskkværnet peber.

Oprindelse

link