Gulerodsboller
Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt yoghurt naturel, solsikkekerner, havregryn, groftrevet gulerødder, honning og salt.
Rør det godt sammen og tilsæt mel i lidt efter lidt (det er ikke nødvendigvis al melet der skal bruges), tilsidst æltes eller røres dejen godt sammen på køkkenbordet og stilles i en skål til hævning.
Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet eller natten over i køleskab.
Kom dejen på et meldrysset bord og form 12 runde boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Alternativt kan dejen blot sættes på bagepladen med en ske.
Lad bollerne hæve i 30-45 minutter.
Bag gulerodsbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.
Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Solsikkekerner kan erstattes af fuldkornsmel, kom i så fald ca 30 g mindre hvedemel i dejen.