Brun sovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel - strøgne
- 1 spiseskefuld balsamico
- 3 deciliter kalvefond - kraftig
- 1 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
- Lidt madkulør
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og kom smørret op i den.
- Varm op ved en god varme, og lad smørret bruse af. Det må gerne blive
nøddebrunt - men ikke mørkere end det.
- Kom så mel i, og pisk rundt med et piskeris.
- Så tilsætter du en spiseskefuld balsamico, og pisker videre.
- Kom så gradvist kalvefond i under piskning, og lad det koge op.
- Pisk så mælken ind i sovsen, og skru lidt ned for varmen, så den ikke
brænder på.
- Justér nu farven på sovsen med lidt madkulør/sovsekulør. Brun sovs skal være
brun, men heller ikke for mørk. Og måske behøver du slet ikke tilsætte kulør
- Smag din brune sovs til med salt og friskkværnet peber, og lad den nu koge
igennem i fem minutter ved svag varme. Det fjerner smagen af mel. Du kan
også justere smagen med lidt sukker, gastrik eller ribsgele.
- Hvis du ønsker sovsen tyndere, kan du tilsætte lidt mere kalvefond eller
mælk.
Tilbehør
Oprindelse
link