Brun sovs

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og kom smørret op i den.
  2. Varm op ved en god varme, og lad smørret bruse af. Det må gerne blive nøddebrunt - men ikke mørkere end det.
  3. Kom så mel i, og pisk rundt med et piskeris.
  4. Så tilsætter du en spiseskefuld balsamico, og pisker videre.
  5. Kom så gradvist kalvefond i under piskning, og lad det koge op.
  6. Pisk så mælken ind i sovsen, og skru lidt ned for varmen, så den ikke brænder på.
  7. Justér nu farven på sovsen med lidt madkulør/sovsekulør. Brun sovs skal være brun, men heller ikke for mørk. Og måske behøver du slet ikke tilsætte kulør
  8. Smag din brune sovs til med salt og friskkværnet peber, og lad den nu koge igennem i fem minutter ved svag varme. Det fjerner smagen af mel. Du kan også justere smagen med lidt sukker, gastrik eller ribsgele.
  9. Hvis du ønsker sovsen tyndere, kan du tilsætte lidt mere kalvefond eller mælk.

Tilbehør

Oprindelse

link